Makroner

Hei dere!

Jeg har nesten glemt å vise dere de fine makronene jeg laget. Må si meg ganske fornøyd med både smak og utseende ettersom det var aller første gang jeg prøvde meg på makroner. Smaken og konsistensen var kjempegod, men fargen ble litt blass... Men på en måte så gjorde det liksom ikke så mye om de fikk litt mindre farge enn jeg hadde sett for meg. Jeg kommer absolutt til å lage dem igjen, og gjerne med andre smaker og farger også. Disse er fyllt med vanilje og hvit sjokoladekrem ♥

Jeg fikk litt hjelp til sammensettingen av min bedre halvdel.

#makroner #hvit #sjokolade

Størst av alt er kjærligheten

Og det mener jeg virkelig! I dag feirer Christian og jeg 2 år. Merkelig å tenke på at vi har vært sammen så lenge allerede, selv om det egentlig ikke er noen "alder" i forhold til målet. Selvfølgelig er målet å holde sammen inn i evigheten, for hva er vel bedre enn det? Jeg føler meg i alle fall utrolig heldig som har funnet Christian. Det at jeg får våkne frisk og fin ved siden av ham hver dag er den største gaven jeg noen gang kunne fått. Jeg blir lykkelig av å tenke på hvor heldig jeg faktisk er. Det hender jeg glemmer det oppi alt hverdagsstresset, men innerst inne så vet jeg at det er virkelig det jeg er; heldig.

I hele dag har jeg gått med en sånn magisk følelse som jeg ikke har hatt siden jeg var liten. Husker du den følelsen du fikk på bursdagen eller julaften som barn? Spenningen, forventningene, lykken, gleden... Alt dette har jeg følt i dag. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det føles som vi har bursdag sammen i dag, og det er dobbelt så gøy som å ha bursdag aleine. Vi fyller 2 år! Kanskje det er akkurat derfor jeg har den sammen følelsen som det jeg hadde da jeg var liten. For 2 år er jo bare "barnet", og det er kanskje det vi er. Vi kan sammenliknes med et barn i forholdet. Fremdeles har vi langt igjen. Vi skal vokse sammen, lære og feile, utfordringer og opplevelser står i kø. Vi har et helt nytt liv foran oss der vi er to i steden for en. Sorgene halvveres og gleden dobbles når man er to. Bare det i seg selv er en fantastisk tanke.

I og med at vi begge jobber i dag, tok vi en skikkelig date-nigth på fredag for å feire oss selv. I skrivende stund sitter jeg og venter på at Christian skal komme hjem fra jobb, og så skal vi markere dagen litt i dag også. I kveld blir det take-away pizza, sofakos, film, kanskje en liten symbolsk gave (selv om vi har bestemt av vi skal gi hverandre spisebord og stoler). Jeg holder også på med (i skrivende stund) å lage makroner. Det er noe jeg aldri har gjort før, så vi får se hvordan det går... (Camilla gjør ting hun ikke kan...?) *hehe* Neida, foreløpig ser de overraskende bra ut!

Nå skal jeg pakke meg inn i den romantiske lykkeboblen min igjen, og så blogges vi i morgen ♥

#kjærlighet #love

Date Night

Denne helgen ble innviet med et bedre måltid sammen med Christian på TGI Friday's (selvfølgelig på fredag). Merket det var en stund siden forrige skikkelige date, og det var SÅ koselig! Lykken boblet nesten over for min del. Vi skeiet ut med 3-retters og avsluttet det hele med en drink. Da vi dro hjem var vi sånn passe god og alt for mett *hehe*

Gleder meg masse til neste gang, og enda mer til i morgen... ;-)

Ha en fin søndag!

Oppskrift: Pizzahorn

God morgen og god lørdag! 

Tenkte å stikke innom en tur nå som jeg likevel har så mye ledig tid. Planen var egentlig en date med storesøster i dag, men det har vi dessverre måtte avlyse. Litt dumt, for jeg hadde gledet meg veldig til å tilbringe dagen med henne. Men sånn er det nå bare av og til. Kanskje er det like greit, i og med at jeg har blitt så forkjølet.... Hodepinen har vært av og på siden mandag, og akkurat i det helgen begynte for min del ble jeg helt tett i nesen og sår i halsen. Så nå går jeg på den beste dietten: halspastiller og så mye is jeg bare orker! Har akkurat spist en skål med is til frokost *hehe* Nei jeg skal ikke klage, for akkurat nå er formen helt OK, var verre i går kveld. Prøver i hvert fall å holde meg på "helt OK stadiet" i dag. Kanskje jeg til og med kommer meg over det hvis tester ut den nye sminken jeg kjøpte i går. Det pleier å hjelpe og freshe seg litt opp i stedenfor å bo i koseklærne hele dagen.

Men det jeg egentlig skulle var å dele en oppskrift med dere. Jeg mekket noen kjempegode pizzahorn i går som passer like godt til middag som til lunsj eller kvelds. Deigen var enkel å lage og fantastisk og jobbe med.

Du trenger:

3 1/2 dl melk

50 g fersk gjær / 1 pose tørr gjær

1 ts salt

100 g smør

1 l hvetemel

Fyll med det du vil. Jeg brukte en kjøttsaus, skinke, ost og oregano.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 225°C

Varm opp melk, salt og smør til over 40°C (hvis tørr gjær).

Ha melet og tørr gjæren i en skål, og tilsett melkeblandingen.

Elt deigen i 5 minutter med en eltekrok.

Dekk skålen med plastfolie og la den heve i 40 minutter.

Hvelv deigen ut på en melete bakematte og del den så i to. Kjevle ut til to store rundinger som du deler i 8 pizzastykker.

Smør på saus, legg på ost og skinke og strø på oregano på den tykkeste enden. Rull så sammen til horn.

Stekes i 10-15 minutter.


Håper det vil smake. Velbekomme!

Jeg skal faktisk gå litt utenfor is-dietten min og spise et par av disse til lunsj. Gleder meeg allerede. Ha en fin dag alle der ute ♥

Oppskrift: Bringebær-sjokoladecupcakes med cream cheese-glasur

Til jul fikk jeg denne fantastiske kokeboken til Ida Gran-Jansen "Hele Norge baker". Her står det alt fra utstyrsliste til fremgangsmåte og selvfølgelig mange spennende oppskrifter. Den første jeg testet ut var disse utrolig gode bringebær-sjokoladecupcakes med cream cheese-glasur. Jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere her, sånn i tilfelle dere ikke har boken (men jeg anbefaler den hvis du liker søtt!)

150 g smør

150 g mørk sjokolade

2 ss kaffe

1 ts vaniljesukker

150 g mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

3 egg

150 g seterrømme

200 g brunt sukker

Freosne bringebær

Forvarm ovnen til 180°C

Smelt smør, sjokolade, kaffe og vaniljesukker i en kjele på lav varme.

Ha mel, bakepulver, natron, egg, rømme og brunt sukker i en kjøkkenmaskin (jeg brukte bare en håndmikser) og blan sammen i 2 minutter.

Tilsett sjokoladeblandingen og miks godt sammen i noen minutter.

Fordel røren i cupcakeformene, men ikke mer enn halvfulle. Legg to frosne bringebær i hver form.

Stek i 20-25 minutter. Avkjøl helt.

Cream cheese-glasur:

300 g mykt smør

200 g melis

2 ts vaniljesukker

250 g original philadelphiaost

2 ss sitronsaft

Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin (her også brukte jeg håndmikser) og miks på høy hastighet i 6 minutter. Tilsett kremost og sitronsaft. Jeg tilsatte noen frosne bringebær i litt av blandingen sånn at den ble farget rosa. 

Pynt etter eget ønske!

Selv fikk jeg ikke pyntet så mange, for det kjentes ikke helt godt ut for hendene mine (som jeg nå går til behandling med hos fysioterapaut). Men noen ble det, og de smakte veldig godt!! 

ANBEFALES ♥

Treningsmotivasjon - Nike+

I dag var dagen for å teste ut min nye klokke: NIke+ sportwatch GPS! Så utrolig gøy å kunne følge med på hastighet, distanse og alt annet man måtte lure på underveis (treningsmessig altså...). Etter endt treningsøkt kobler man den lett til pc-en og alle opplysningene blir lagret på en egen konto. På den måten kan man enkelt følge med på egne resultater og konkurrere med seg selv :) Dette blir gøy!!  

Jeg fikk til og med lurt med meg Christian ut på tur i dag.Summary: Outfits 2013 - DEL 1

Nå er det andre dag i det nye året, men første arbeidsdag er allerede unnagjort. For min del ble det bare en liten smakebit på nok et år med jobb, for nå har jeg helg igjen. Men på mandag starter arbeidsåret 2014 får alvor!

 


 

Har vært litt usikker på om jeg skal lage en oppsummering av hele året 2013, eller om jeg skal ta den "enkle" versjonen mange tar med bare antrekksbildene..? Noen ønsker? Her er i alle fall del 1 (januar - juni) av noen antrekker i 2013. Jeg har også valgt å ta med noen av plaggene jeg designet og sydde utover vårparten.

Velkommen 2014

Godt nyttår alle sammen, store som små ♥ 

Jeg har bestemt meg for at 2014 skal bli enda bedre enn 2013 (jeg håper i alle fall det...) Nyttårsaften var i alle fall bra. Etter mye planlegging klarte vi å være med alle vi ville i går, noe som resulterte i at vi var tre steder på en kveld/natt. Stress sa du? Ja litt, men det var verdt det så lenge vi fikk møte alle vennene våre. Og uansett så er jo nyttårsaften en dag man er våken lenger enn vanlig, så vi fikk noen timer ekstra.

Vi startet kvelden med middag sammen med min familie hos noen venner vi har hatt siden jeg var ganske så liten. Alltid like koselig å møte dem. Deretter reiste vi hjem og feiret inngangen til det nye året sammen med Christian sin familie. Champagne, stjerneskudd, raketter og selvfølgelig vernebriller(!) Helt til slutt klarte vi også å komme oss ut til en kamerat som hadde nyttårsparty med flere av vennene våre. YES! Vi klarte å møte (nesten) alle. Puslespillet gikk opp :-)

Bobler i blodet...

Glemte jeg å si at vi tok den helt ut? Første "stoppested" stilte alle sammen med partyhatter og diverse. Jeg og Mærta hadde også gått til innkjøp av parykker for anledningne. Man får ikke mer gøy enn man lager selv, og gøy skal man jo ha! Tror jeg foretrekker mitt eget hår selv om jeg til tider er rimelig lei av det *haha*