Hvor reiser man i en uforutsigbar verden?

Endelig vet jeg når jeg får sommerferie, så nå kan vi begynne planleggingen sånn skikkelig. Vi har sett på reiser i et par måneder, og det til alle krinkelkroker i verden. Vi har vurdert Italia, Vietnam, Myanmar, Thailand, Maldivene, Mauritius, Kroatia, USA og Nord-Norge. Et ganske vidt spekter der altså *hehe*. Noen av alternativene har vi utelukket, men fortsatt er vi ganske forvirret over hvor vi vil. Dette er et luksusproblem. Men det er ikke lett å velge ett land (eventuelt et par) når man kan velge fra hele verdenskartet. Det er noen hundrede land å velge mellom. 

Det er mange andre steder jeg også kunne tenke meg å reise, men jeg liker ikke hvordan verden har blitt. Den er så uforutsigbar, og sult, terror og krig skremmer meg fra å reise ut i verden. Noen steder føles mer utrygg enn andre, og derfor har jeg satt enkelte byer og land på vent. Men så er spørsmålet, hvor lenge er vi "trygg" her i Norge? Sannsynligvis ikke lenge. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) oppjusterte nylig vurderingen av terrorangrep i Norge til sannsynlig, så jeg vet jammen ikke hva som er det beste reisemålet. Reise ut i den store, vide verden, eller holde seg her i lille Norge? Kanskje en liten sydhavsøy er tingen...

Nei, man kan jo ikke gå rundt å være redd heller. Noen forhåndsregler kan man ta, men man kan ikke slutte å leve. Jeg ønsker meg en sommer med gode minner, sol, og nye eventyr. Og mens jeg jakter på det, deler jeg både sol og eventyr fra tidligere ferier ;-)  

2 kommentarer

Makeup By Sofie

19.04.2017 kl.20:49

Wow! For noen flotte turer du har vært på :D

Har akkurat fått sommerplanene i boks selv da jeg skal være hjemme i Trondheim noen uker for å passe hund, før vi blir med søsteren min og hennes kjæreste til hans families leilighet i Cannes! Gleder meg vilt <3

Lykke til med planleggingen :D

Camilla

19.04.2017 kl.22:33

Makeup By Sofie: Det høres ut som en deilig ferie du skal på. Cannes står på listen over steder jeg vil besøke. Har hørt det er veldig fint der, og at folk reiser tilbake år etter år. Men for min del får det bli et annet år.
Ja, jeg har hatt noen fine ferier. Her er et lite utvalg bilder fra USA (Las Vegas, Mexicogulfen, Houston, California), Maldivene, Sri Lanka og Barcelona. Det er noen av ferieminnene jeg har spart opp de siste årene, og flere skal det bli ;-)

Skriv en ny kommentar

hits